Ärlighet varar längst

Falska människor är det värsta jag vet. Det värsta med det hela är att jag vet själv att jag varit ganska falsk genom åren men med åldern och livserfarenheter kommer också visdom, eller någon form av visdom och jag har nu insett att det är det värsta som finns. När man var yngre så var image viktigare än allt annat. Det irriterar mig nu. Dels att jag inte alltid varit så rak som jag kunnat vara men också att det verkar snarare vara norm än undantag.

Man vill verka häftig, cool och ha en vem bryr sig-attityd som anses häftigt i lite yngre åldrar. Men det här är värt att tänka på. Det är alltid bättre att vara rak och ärlig. Man behöver inte vara elak i onödan men om man till exempel är tillsammans med någon och bestämmer sig för att göra slut för att man helt enkelt inte är kär längre. Så är det betydligt bättre att faktiskt vara rak och förklara att känslorna inte finns där och riskera att göra den andra personen ledsen för stunden, men å andra sidan så gör du det rätta. Bättre det än att börja bete sig som ett svin och få den andra att göra slut.

Eller som när man varit på dejt. Det känner jag massor med människor som blivit utsatta för, av både killar som tjejer. Dom går på en dejt och efter dejten har dom lite kontakt och båda verkar överens om att det var en trevlig dejt och att dom vill ses igen. Men sen slutar den ena personen att höra av sig och svarar inte på samtal och meddelanden och låter det hela rinna ut i sanden. Varför gör man så? Är det inte betydligt sjystare att bara säga att man hade trevlig på dejten men att man inte är speciellt intresserad av att ses igen? Då vet den andra personen hur det ligger till och går inte och undrar varför man inte får svar på meddelanden och samtal.

Sluta mussla samtal och meddelanden och berätta istället vad som gäller oavsett om ni vill eller inte vill ses igen.