Eurovision 2015

Cha cha bloggen! Nu har jag varit slarvig med att uppdatera ordentligt. Men jag har varit ute och rest och njutit av våren på lite olika ställen i världen. Men nu är jag på hemmaplan igen och kom på att jag måste få skryta lite. Jag är sjukt stolt. Det var ju final i Eurovision förra veckan och ett par dagar innan tävlingen så hamnade jag i en vild diskussion om vem som skulle vinna. Några trodde på Ryssland, några andra på Italien och ytterligare några förklarade att det bara kunde vara Estland som vann med tanke på att deras låt var bäst osv. Jag försvarade dock så klart Sverige och vår Måns och sa att han skulle vinna hela skiten.

Utöver heta känslor under en kort stund resulterade det också i att vi spelade på tävlingen. Alltså bettade. Vi alla bettade på det land vi trodde skulle vinna. Vi satsade 200 kronor var och jag tror att vi totalt var 14 stycken som satsade. Bara jag och en till satsade på Sverige. Gissa om vi var malliga på lördagsnatten när Måns tog hem segern?

Det roligaste var att de som satsat på Ryssland var så sjukt störiga i början av röstningen. För er som missad det hela så kan jag berätta att när hälften av rösterna var räknade så ledde Ryssland med ett tjugotal poäng och de som hade tippat på Ryssland var väldigt malliga och kaxiga. Det blev betydligt tystare när andra halvan av rösterna skulle räknas och Sverige sakta men säkert knappade in för att till slut gå på. Det kändes nästan som när Sverige vände 5-1 underläget mot Finland till 5-6 i hockey VM för en massa år sedan.

Till slut så stod Måns som vinnare och alla var faktiskt glada trots att de flesta förlorat sina betts så var vi alla glada att Måns tog hem tävlingen. En härlig lördag var det i alla fall.