Sommarfin

Cha cha bloggen! Nu är sommaren i full gång och det finns nu inte längre några ursäkter för att inte vara i sin bästa form med allt vad det innebär. Jag började prata om vikten att vara sommarfin i ett tidigare inlägg och tänkte nu påminna om det. Det här med att vara i sin bästa form handlar inte bara om att kunna göra chins eller springa milen på kortast möjliga tid. Nej nej, det handlar om allt annat också. Man ska vara i bra form mentalt. Glad, ha lätt för skratt och bäst av allt är väl att vara lite småfull mest helat tiden.

Men vi börjar med utseendet. Att ha hela och rena kläder behövs inte nämnas eftersom det förstår alla. Men vad ska man ha på sig? Sommaren är väldigt förlåtande på det sättet. Man kan ha nästan vad som helst. Och med det menar jag inte att man kan trä på sig en sopsäck och tro att man är fresh utan mer att sommaren bjuder på alla möjliga färgkombinationer och matchningar. Gärna ljusa kläder och att ha något med blommor eller liknande på är varken töntigt eller fult utan det kan vara riktigt elegant och just somrigt. Det där med att vara somrig är nyckeln. Om man sätter upp håret i någon lite halvsnygg knut som kan se ihophastad ut, stick in en eller ett par blommor i knuten och ta på dig en luftig klänning med lite blommor på och du är kittad till tänderna för en dag på stan med mingel och nöje. En glass och några glas vin på det så är man redo att tackla alla utmaningar och kanske är det dessa glas vin som gör att man vågar gå och prata med den där snyggingen på andra sidan gatan.

Sommaren är kärlekens tid och det gäller att våga ta för sig. Annars riskerar man att stå själv och ensam när höstens mörker närmar sig, vilket tyvärr alltid går snabbare än man kan tro.