Topp fem bästa beach clubs i Europa

Är det ens svensk sommar på riktigt om du inte, då och då eller oftare, drömmer sig bort från den? Även utan att göra slag i saken är dagdrömmar om europeiska beach clubs fullständigt rimliga och rättfärdigade. Läs vidare för att få reda på de fem bästa i Europa just nu.

  1. Ingen beach club-lista är fullständig utan omnämnande av Mykonos, den grekiska ön vars bara namn får tankarna att vandra till vinluncher som sträcker sig till middagen. Scorpios är namnet på den hetaste just nu, som med sin beduin-inspirerade interiör erbjuder fullständig avkoppling under dagen och dans på borden när solen gått ner.

Väl värdiga finalister

  1. Den legendariska Le Club 55 i St Tropez har haft ett halvt århundrade att jobba på sin värdighet och det märks. Sedan Birgitte Bardot gav sin välsignelse har listan på högprofilerade gäster blivit allt längre. Inget fel i att vilja vara i deras sällskap, men var beredd på att ta fram stora plånboken.
  2. Amalfikusten är gräsligt välbesökt, men för den som vet var man ska leta finns sätt att ta sig från turistmassorna. Palazzo Avino är det enda hotellet med en privat beach club, vilken dessutom har en fantastisk utsikt. Som sig bör i Italien serveras grillad bläckfisk och champagne hela dagen.

Uppstickarna

  1. Nederländerna är kanske inte det första land som kommer på tal i diskussionerna om beach clubs. Det borde det göra. Hippie Fish är beläget vid Zandvoort aan Zee och en definitiv hot spot för unga, holländska familjer. Bege dig till dess restaurang på kvällskvisten för att smaka på den omtalade hummersoppan.
  2. Även England har sina ljuspunkter på beach club-kartan. Vykortsvackra Hotel Tresanton i Cornwall är så nära Medelhavet du kan komma i norra Europa, med sina parasoller, böljande palmer och små bungalows. Glöm allt som har med jobb att göra och frossa istället i champagne, ostron eller varför inte hemmagjord glass.